<h1>En støtte til Pape som statsministerkandidat er en støtte til topskattelettelser i Nordsjælland	</h1>

En støtte til Pape som statsministerkandidat er en støtte til topskattelettelser i Nordsjælland

Af Birgitte Vind, folketingsmedlem for Socialdemokratiet

Vi kender selvsagt ikke udfaldet af resultatet for næste folketingsvalg. Det vi ved dog ved er, at skulle Inger Støjberg lægge mandater til en regering med Søren Pape Poulsen og De Konservative i spidsen, så lægger hun også mandater til et parti, hvis politiske projekt har som erklæret mærkesag at give topskattelettelser til de rigeste i Nordsjælland.

Kommuner som Gentofte, Hørsholm og Rudersdal skal forgyldes med skattelettelser på mere end 22.000 kroner om året, hvis det står til Søren Pape Poulsen. Ydermere vil Papes plan blandt andet betyde, at 4.600 stillinger forsvinder i den offentlige sektor i Sydjylland, ifølge en analyse fra AE-rådet. 780 af stillingerne er her i Vejle Kommune. Og det i en tid, hvor antallet af børn og ældre er støt stigende. Hvor vi har brug for at styrke velfærden – ikke forringe den.

Derfor synes jeg egentlig også, at Inger Støjberg skylder en forklaring på, hvordan det hænger sammen, at hun muligvis vil pege på en statsministerkandidat, som tilgodeser de allerrigeste i det her samfund på bekostning af dem, der har mindst. Samtidig med, at hun slår sig op på at være et parti for danskerne, som de er flest. Der skal være sammenhængskraft i hele Danmark, må vi forstå på Støjberg.

I Socialdemokratiet deler vi betragtningen om, at der skal være sammenhængskraft i hele Danmark. Vi har blandt andet brugt regeringsperioden på at skabe et Danmark i bedre balance med en lang række tiltag. En udligningsaftale, der flytter penge fra Nordsjælland til store dele af Jylland, Fyn og Lolland, 20 nærpolitistationer, 110 flere lokalbetjente, udflytning af uddannelser i hele landet, en aftale om 25 nye nærhospitaler, otte nye skattecentre i blandt andet Viborg, Esbjerg, Fredericia og Frederikshavn. Det er den rigtige vej at gå, hvis vi skal skabe et Danmark i bedre balance. I modsætning til topskattelettelser i Nordsjælland.