<h1>Om Birgitte</h1>

Om Birgitte

Jeg er vokset op i et lille bageri i Havnegade i Vejle. Her gjorde jeg rent og gik med morgenbrød og lyttede til min mors samtaler med kunderne, og hjælp min far i bageriet. Her var småt med penge, men masser af kærlighed og socialt engagement. Her lærte jeg om fællesskab og det ansvar vi har for hinanden. I mine forældres sparsomme fritid søndag eftermiddag, gik eller cyklede vi ud i naturen. Naturen var et åndehul.

I den lille butik handlede både fabriksarbejderen, den arbejdsløse, den enlig mor, men også direktøren og den handelsrejsende. Mine forældre behandlede alle med respekt og ordentlighed. Men jeg lærte om hvad sociale og økonomiske forskelle betyder for almindelige mennesker. Min mor kunne godt finde på at rive en regning i stykker, hvis hun vidste, at en enlig mor ikke kunne betale. 

Forskellene blandt børn og voksne i byen var klare.

Direktør Hansen fik bragt ÉN krydder hver morgen. AD bagtrappen. Jeg var ikke fin nok til fortrappen, Men om lørdagen fik jeg en nedfaldspære i drikkepenge. 

Lises far dulmede sine rygsmerter fra det hårde arbejde på havnen med snaps på det lokale værtshus.

I Sørens pæne familie stod den på årgangsvin og caviar.

Men vi børn blev venner i den lokale skole og vi lærte at respektere hinanden.

Trods de små kår i et hjem uden bil eller farvefjernsyn, eller rejser sydpå om sommeren, kunne jeg tage en ungdomsuddannelse og senere en videregående uddannelse takket være vores velfærdssamfund. Som mor har jeg selv kunnet få mine egne børn til læge, jeg har selv adgang til sygehus, da mine forældre blev ældre og syge, var der hjælp at hente, så jeg kunne passe mit arbejde.

Kærligheden til vores velfærdssamfund med lige adgang til uddannelse og sundhed for alle aldre et velfærdssamfund, hvor vi er fælles om at passe på hinanden, naturen og den verden der omgiver os er det, der driver mit politiske engagement.

Danmark har en af de stærkeste samfundsmodeller, som verden har set. Den model skal vi værne om.

Vores arbejdsmarkedsmodel er også en af de stærkeste verden har set. Gennem kollektive overenskomster sikres retfærdige løn og arbejdsvilkår og arbejdsgiverne har frihed til at skalere op og ned i arbejdsudbuddet Til gengæld sikres du som arbejdsløs dagpenge eller kontanthjælp.

Alt sammen fordi vi lever i et stort fællesskab.  Fællesskabet er det, der driver mit politiske virke

Hvem er jeg?

Jeg er 56 år.

Er gift med Jens.

Alle fire børn er for længst fløjet fra reden.

I dag går de fleste vågne timer med Politik, som Folketingsmedlem valgt i Vejle kommune i og for hele Syd- og Sønderjyllands Storkreds.

Min erhvervskarriere begyndte som bager- og avisbud og i 1989 blev jeg blev uddannet lærer.

Har primært arbejdet med ledelse. Først som SFO leder, ledende pædagog og afdelingsleder og skolekonsulent.

På hobbybasis drev jeg i godt ti år en lille Bed and Breakfast i Jelling hvor jeg bor. Hvis jeg skal slappe af, nyder jeg gerne en frisk gåtur i naturen i vores skønne kommune og så elsker jeg, at dyrke grøntsager i min egen lille køkkenhave. 

Men politik tog mit hjerte da jeg i 2010 blev byrådspolitiker. Og i 2019 blev jeg valgt til Folketinget. For at være med til at skabe de grundlæggende forandringer og lovgivning der skaber rammerne for vores hverdagsliv. For at sikre, at Danmark fortsat har en af de mest succesfulde samfundsmodeller, som verden har set. Et samfund hvor vi tager hånd om hinanden, udvikler fremtidens samfund med respekt for mennesker, natur og klima.

I dag er jeg Indenrigs- kommunal og ældreordfører for Socialdemokratiet 

Birgitte Vind christiansborg siddende