FOA Pensam velfærdstalenter 100

I går skete det – Hundrede unge velfærdstalenter fra hele landet blev hyldet på Christiansborg🇩🇰

For 5. år i træk afholdt Pensam og FOA Velfærdens Talent 100.

Med taler, festlige indslag, beretninger fra de unge selv, blev det til en højtidelig dag på Christiansborg.

Hver enkelt var jo netop blevet nomineret til prisen af deres arbejdsgiver, deres kollegaer eller måske en borger?

 

Jeg var så heldig at få en samtale med de unge, der kom fra Region Syd Danmark. Mette, Jane, Per og Jan og mange flere. De kunne berette om en stor glæde ved deres fag, men de tog også bladet fra munden og fortalte om, at der er brug for mere tid til praktikvejledning, at der er sparet for meget på de ældre i for mange år, at der er brug for, at man som ansat får større indflydelse på egen arbejdstilrettelæggelse sammen med sine kollegaer. Fordi man jo kender borgerne bedst.

 

Selvfølgelig er der flere end hundrede talenter  rundt omkring i ældreplejen, på bosteder, i børnehaver, i skoler, på sygehuse og andre steder. For her arbejder den unge Social- og sundhedshjælper, den pædagogiske assistent, den tekniske serviceassistent for bare at nævne nogle.

De skaber nærvær, de tænker nyt, de er gode kollegaer, de brænder for deres fag, de opfinder nye veje at gå i dagligdagen, de gør en forskel for andre og så er de bare gode eksempler for andre unge.

 

Tak fordi I har valgt en vigtig uddannelse og giver så meget af jer selv hver dag. I strålede af stolthed og ansvarlighed.

 

Del og spred det glade budskab: Der er mange fantastiske velfærdstalenter og der er brug for endnu flere.

 

Måske du også kender et velfærdstalent? ❤️🙏🏻