<h1></h1>

Lad os fjerne modregningen i pension hvis du eller din ægtefælle arbejder

I min tid som ældreordfører har jeg fået rigtig mange henvendelser på et særligt emne. Nemlig en lang række af førtids- og folkepensionister, der fortæller mig om, hvor mange penge de mister om måneden på grund af reglerne for modregning i pensionsindtægt.

 

Regler der kort fortalt går ud på, at hvis du som pensionist har en ægtefælle eller en samlever, der stadig er på arbejdsmarkedet, så bliver du modregnet i din pension. Og hvis du som pensionist arbejder lidt ved siden af din pension, så bliver du også modregnet i din pension.

 

Og tallene taler da også for sig selv. De nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at i omegnen af 130.000 pensionister på landsplan er ramt af modregningsreglerne. Alene I Vejle Kommune er det 2000 pensionister, der hver måned afleverer rigtig mange penge på grund af de her regler, blot fordi deres ægtefælle stadig er i job. 500 folkepensionister oplever det samme, fordi de selv arbejder lidt ved siden af deres pension. Jeg kan godt forstå, at de ikke ser den stor fidus i det, når den økonomiske gevinst er så lav.  

 

Derfor er det helt og aldeles sund fornuft, at regeringen nu vil afskaffe reglerne om modregning. Hvis folketingets øvrige partier bakker op om det kommende lovforslag, kan de mange pensionister allerede fra 1. januar 2023 mærke en forskel. Som det er nu fjerner Reglerne nemlig incitamentet og lysten til at gå på arbejde, og det efterlader mange danskere med en oplevelse af, ikke kan kunne forsørge sig selv. Det skal vi selvfølgelig have rettet op på, og vi skulle have gjort det for længst. Lovforslaget om at fjerne modregningen kommer - Nu er det så op til partierne på Christiansborg, at gøre det til virkelighed